WEB verbouwt!

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 08:53

Er staan enkele grote dingen te gebeuren bij WEB op infrastructureel gebied.

Allereerst werd het vroegere pand van Peeters Govers in de Korte Gasthuisstraat aangekocht, een totale oppervlakte van 3.800m². In dit pand is het de bedoeling een volledig nieuw winkelconcept te creëren, dat een synergie moet worden tussen onze Kringwinkel en ons Eethuis: een grote winkelruimte van ca. 1.250m², een horeca-gedeelte dat daarin overloopt, een aparte brengersruimte én voldoende parking in hartje Turnhout. Alleen kleine goederen kunnen hier worden binnengebracht. Voor de meubelen kan je nog steeds aan de Steenweg op Tielen 70 in Turnhout terecht.

De concrete invulling hiervan wordt later nog bepaald, maar eens het zover is, laten wij het zeker weten.

Ook in Retie staat een verhuis op het programma. Onze Kringwinkel aan de Sint Martinusstraat 50 zal enkele huisnummers verhuizen naar nummertje 76. Deze nieuwe winkel is iets groter van winkeloppervlakte, maar zal vooral een groter magazijn huisvesten, iets wat dringend nodig was voor de verwerking en inzameling van goederen. We verwachten deze verhuis begin oktober afgerond te hebben. Kom tegen dan zeker eens hallo zeggen!

Ten slotte zitten wij ook zelf volop in de verbouwingen aan de Steenweg op Tielen 70 in Turnhout!

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, want zowel de gebouwen als de parking (in een latere fase) worden onder handen genomen. Eerst worden de gebouwen aangepast, deze werken zullen tot in november 2019 duren. Bedoeling is om van de vaste bureaus activiteitgerichte werkplekken te maken. Een ‘open office’ met licht en ruimte, waar iedereen een werkplaats kan kiezen die het beste aansluit bij zijn/haar activiteiten, bv. Focusplek, gespreksbox, vergaderlokaal. Extra vergaderzalen worden gecreëerd, sanitair en leidingen nagekeken. De beglazing in de ramen werd vervangen, het buitenwerk werd geschilderd, alsook werden de verluchting, verwarming en airco aangepast. Er wordt een volledig nieuwe onthaalzone voorzien voor bezoekers van WEB, te bereiken langs de hoofdingang (pad naast gebouw).

De werken buiten gaan in een latere fase van start, eens de gebouwen zijn aangepast. Dit zal ergens eind 2019 – begin 2020 zijn. Er wordt een nieuwe en lage groenzone rondom het bedrijfsterrein voorzien, een verharde parking met meer parkeerplaatsen, een hoofdpad met duidelijke bewegwijzering naar de hoofdingang, alsook fietsenstallingen.