Leerkrachten over kantoorsimulatie van CeBes

Al meer dan twintig jaar doen tientallen leerkrachten elk schooljaar beroep op de kantoorsimulatie van CeBes. Hiermee geven ze hun leerlingen een unieke kans op een reële werkervaring. Ontdek hier wat de leerkrachten en scholieren vinden van de samenwerking met CeBes.

Het Kasteelpark te Oud-Turnhout

Elk 5de jaar van de richting Office BSO richt een virtueel bedrijf op. Een heel leerrijke ervaring voor de leerlingen. Het bedrijf evolueert mee tot in het 7de jaar. Sinds enkele jaren organiseren we ook een beurs waar de andere leerlingen, leerkrachten, ouders en zelfs andere scholen kunnen kennismaken met onze bedrijven.

Evelien Minnen Leerkracht, Atheneum Malle

Al meer dan 10 jaar gebruik ik het Virtueel Kantoor van Cebes in het 5de jaar kantoor. De leerlingen werken elk in een eigen afdeling en wisselen tijdens het schooljaar regelmatig van job. Ze hebben het gevoel dat ze in een echt bedrijf werken. Zelfs de leerlingen die wat schoolmoe zijn, geven aan dat ze het Virtueel Kantoor de leukste lesuren van de week vinden. De medewerkers van Cebes spelen onze klanten en leveranciers en zijn flexibel. Zo kan er steeds contact opgenomen worden voor extra bestellingen of documenten in een andere taal zodat de leerlingen altijd genoeg werk te doen hebben. Het Virtueel Kantoor van Cebes is echt de ideale manier om leerlingen voor te bereiden op hun administratieve stage.