Kantoorsimulatie sinds 1994

CeBes specialiseert zich al sinds 1994 in kantoorsimulatie voor middelbare scholieren via fictieve bedrijfjes. CeBes staat daarbij voor Centrale voor Belgische simulatiebedrijven. Wij behoren tot de pioniers voor deze aantrekkelijke vorm van werkplekleren.Elk groepje leerlingen richt bij aanvang van het schooljaar zijn eigen minionderneming op, waarna ze via simulatie tal van administratieve, financiële en commerciële taken en opdrachten krijgen voorgeschoteld. De focus ligt op een correcte uitvoering van de taken en een juiste communicatie met de centrale van CeBes.

Deel van WEB

CeBes maakt deel uit van WEB. Deze organisatie ontwikkelt verschillende initiatieven om mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt aan een duurzame job te helpen. Wij geven steun, coachen en begeleiden de meest kwetsbare doelgroepen. Daarnaast ontwikkelen we eigen initiatieven voor sociale tewerkstelling. De activiteiten en werking van CeBes sluiten perfect aan bij beide doelstellingen. Ontdek hier alles over WEB.

Langdurige partnerships

Wij streven met de middelbare scholen naar hechte partnerships. Inmiddels doen tal van scholen uit heel Vlaanderen beroep op onze dienstverlening. Bij de meeste scholen en leerkrachten gaat het om een langdurige samenwerking van vele schooljaren.

Actuele dienstverlening

De behoeftes van de leerkrachten en leerlingen vormen ons uitgangspunt. Wij volgen de onderwijsevoluties én ontwikkelingen in de bedrijfswereld op de voet om op elk moment een actuele dienstverlening te garanderen.